Om A&O Marmor och Granit AB

Vid Söderåsens fot, i det lilla Nordvästskånska samhället Åstorp, ligger A&O Marmor och Granit. Företaget startades 2002 och ägs och drivs sedan dess av bröderna Stefan och Jonas Olsson.


Sedan 2005 tillverkar vi bänkskivor i Natursten, Silestone samt Dekton och erbjuder alla tjänster som hör till, såsom måttagning, leverans och montering. Våra välutbilade återförsäljare finns i hela södra Sverige och kan på ett säkert sätt hjälpa dig fram till den perfekta bänkskivan. 


Som kund kan du också besöka vår butik i Åstorp som ligger vägg i vägg med vår verkstad och lager. Här kan du i lugn och ro titta runt bland våra 17 utställningsmiljöer. Det finns också möjlighet att ta en tur i produktionen och att direkt på lagret välja ut just den skiva du gillar bäst. Något som inte alltid är så lätt då vi lagerför ca 40 sorters natursten!
 

Kvalitet, service och ett trevligt bemötande är viktigt för oss. Vi tror nämligen att nöjda kunder skapar nya kunder genom att rekommendera oss till släkt och vänner. Därför använder vi endast det bästa råmaterialet som går att få tag på och branschens mest avancerade CNC-maskiner. När maskinerna gjort sitt tar våra erfarna stenhuggare över och ger bänkskivorna dess slutliga finbearbetning.
 

Tack vare vår rationella produktion kan vi erbjuda bänkskivor av högsta kvalitet till väldigt konkurrenskraftiga priser.
 

Stenen vi använder bryts i block runt om i världen och fraktas till Italien där blocken sågas upp och ytan får sin bearbetning. Vi har sedan många år ett bra samarbete med Europas bästa leverantörer och är alltid garanterade de längsta och finaste skivorna. Därför kan vi i de flesta stensorter erbjuda längder på över tre meter vilket minimerar antalet skarvar i bänkskivan.

  

Sedan sommaren 2008 tillverkar vi även bänkskivor i kvartskomposit. Vi har valt att samarbeta med Cosentino (Silestone och Dekton) som vi tycker har det bästa sortimentet och den högsta kvalitén. 
 

Vi arbetar kontinuerligt för att minska vår miljöpåverkan i alla led. Något som känns extra aktuellt efter skogsbränder, torka och värmerekord sommaren 2018. Läs mer om vårt miljöarbete här!

Måttagning sker digitalt med en Proliner för bästa passform. Efter måttagning dröjer det vanligtvis 5-7 arbetsdagar tills våra montörer kan montera bänkskivorna. Olja, specialrengöringsmedel och skötselråd levereras tillsammans med bänkskivorna.
 

Förutom bänkskivor säljer vi det mesta som hör till. Till exempel vaskar, blandare och avfallskvarnar.  
 

Välkommen till A&O Marmor och Granit!