GDPR

Vad är en personuppgift?

All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet räknas som personuppgifter. Detta inkluderar även enskilda firmor.
 
Varför samlas information?

I samband med köp som du som kund till oss gör så kommer vi att spara och behandla de personuppgifter som lämnas. Denna information lagras i ett kundregister och används för att sedan kunna skapa en faktura eller ett kvitto, och/eller identifiera dig som ägare till en beställning eller offert.
 
Vilka uppgifter samlas in?

Vi kan samla in och lagra ditt namn, fakturaadress, e-postadress, telefonnummer, personnummer, fastighetsbeteckning samt leveransadress.
 
Vem är ansvarig för personuppgifterna?

Företaget som samlar in personuppgifterna är personuppgiftsansvarig. Det innebär att vi är huvudansvariga för att samla in korrekt information, informera dig om dina rättigheter och hantera eventuella önskemål om datautdrag eller borttagning. Fortnox har som personuppgiftsbiträde ansvar för de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärderna och ser till att lagringen och tillgången till personuppgifterna sker säkert och med integritet i fokus. För mer detaljer om roller och skyldigheter, se Datainspektionens sida om dataskyddsförordningen.
 
Hur används personuppgifterna?

Förutom fakturor och avtal så har vi möjlighet att använda dina uppgifter för att göra utskick via post eller email. Önskar ni att inte få vårt nyhetsbrev (i mailform) är det enkelt att avregistrera detta via en länk nederst i nyhetsbrevet.
 
Hur länge sparas informationen?

Enligt bokföringslagen (7 kap. 2§) sparas personuppgifter som hör till ett kvitto eller en faktura i 7 år. Det löpande kundregistret rensas automatiskt efter 2 års inaktivitet.
 
Mina rättigheter

Som privatperson är dina viktigaste rättigheter att:
1. få tillgång till dina personuppgifter
2. få felaktiga personuppgifter rättade
3. få dina personuppgifter raderade
4. invända mot att personuppgifterna används för direktmarknadsföring
5. invända mot att personuppgifterna används för automatiserat beslutsfattande och profilering
6. flytta personuppgifterna.

Hur gör jag för att utnyttja mina rättigheter?

Kontakta oss via e-post: info@marmorochgranit.se