Underhåll av bänkskivor i Silestone

För daglig rengöring ska en fuktig trasa med lite diskmedel användas. För mer intensiv rengöring rekommenderas Silestones eget rengöringsmedel Q-Action.

På envisa fläckar som inte går bort med ovanstående metod bör rikligt med Q-Action hällas på fläcken. Låt verka i 2 minuter och gnugga därefter med en svamp, typ Scotch Brite. Torka sedan av med en fuktig trasa tills allt överflödigt Q-Action avlägsnats. Fasttorkade matrester tas lättast bort med en plastskrapa.

Vi rekommenderar inte att andra rengöringsmedel eller metoder används än de vi beskrivit.


Rekommendation vid användande

 

Då Silestone inte är ett poröst material så behöver olja, vax eller andra impregneringsmedel ej användas. Detta avråder vi till och med ifrån. Silestone är i sig väldigt motståndskraftigt mot fläckar.

Placera aldrig varma kastruller eller grytor direkt på er arbetsbänk. Använd alltid ett underlägg. Risken är annars att skivan drabbas av en termisk chock som i värsta fall resulterar i en spricka.

Att skära till exempel bröd direkt på bänkskivan är inget som skadar skivan. Däremot förstörs kniven som snabbt blir slö. Använd därför en skärbräda.

Sitt eller stå aldrig på bänkskivan och undvik slag och stötar mot svaga områden såsom hörn och ytorna framför och bakom vask och spishäll.

Undvik noggrant att bänkskivan kommer i kontakt med starka kemikalier så som propplösare, ugnsrengöring och förtunningsmedel. Kemikalierna kan åstadkomma permanenta skador som inte går att ta bort eller reparera.


Silestone Leather och Volcano

 

Fettstänk och fingeravtryck blir mer synliga på denna yta som därför kräver ett större mått av försiktighet och underhåll. Var försiktig om du använder en Scotch Brite då den kan repa dessa ytor.

Vid frågor, kontakta din återförsäljare eller A&O / Clayhill!